Menin kirjastoon tekemään töitä pojan jäkisharkkojen ajaksi. Lähtiessäni huomasin uutuuspöydällä mielenkiintoisen näköisen kirjan vaikka tarkoituksena oli jo lähteä. Aukaisin houkuttelevalta vaikuttavan sisällysluettelon ja huomasin, että kaksi naista seisoo oven vieressä kädet puuskassa. Minua alkoi naurattaa ja sanoin heille, että apua odotatteko minun lähtöä. Tilanne alkoi naurattaa heitäkin ja toinen totesi, että kyllä me sanotaan kun pitää lähteä, me ollaan kato jo päivän työt tehty. Toden totta kello oli 18.53 ja kirjasto sulkeutui klo 19. Lähdin äkkiä pois ja valitettavasti kirjan nimi unohtui tuossa tohinassa, mutta kyllä se nimi vastaan vielä tulee. Tilanne tapahtui kaiken kaikkiaan ihan humoristisessa tunnelmassa.

Minuun iski iltatunneilla kehittäjävaihde päälle aloin miettimään voisikohan tuota kirjaston sulkemistilannetta tehdä jotenkin toisin?   Vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita on mietitty aktiivisesti useiden eri työyhteisöjen kanssa. Erilaisia toimintatapoja on myös löydetty esimerkiksi ajanhallintaan, työskentelytapoihin, palaverikäytäntöihin, asioiden visualisointiin, viestintään, palautteen antamiseen, jaksamisen vahvistamiseen jne.

Jatkuvalla parantamisella saadaan lisättyä tasapainoisesti hyvinvointia että tuottavuutta. Ihmisiltä löytyy todella luovia ratkaisuja asioihin kun heille järjestetään tilaisuus pysähtymiseen ja vuorovaikutukseen toisten kanssa. Jatkuvan parantamisen rinnalla sekä ajanhallinta että muutostilanteet ovat näkyneet vahvasti valmennuksissa viimeisen puolen vuoden aikana. Kehityskeskustelut ovat myös teema joita tasaisesti uudistetaan eri organisaatioissa. Kehityskeskusteluihin liittyen teimme Terhi Vesterisen kanssa ison projektin yhteen organisaatioon. Uudistimme kehityskeskusteluprosessin lomakkeineen sekä koulutimme esimiehet pitämään vuorovaikutteisia kehityskeskusteluja.

Annetaan kesällä tehovaihteiden olla rauhassa ja lomien jälkeen vaihdetaan jälleen uudistamisen silmälaseja päähän ja jatketaan työyhteisöjen projekteja. On upeaa olla jakamassa onnistumisia työelämässä!

Aurinkoista juhannusta ja kesää!