Kiinnostukseni mindfulnessiin on useamman vuoden prosessi. Oikeastaan kaksi asiaa johdatti minut mindfulnessin pariin. Osallistuin työpaikallani työhyvinvoinnin luentoon, jossa Tony Dunderfelt kertoi mm. omasta 30s harjoituksesta, jolla voi rauhoittaa omaa mieltään ja kehoaan. Aloin toteuttaa sitä; aikaisemmin olin kävellyt turbovauhdilla palaverista toiseen. Tonyn harjoituksen jälkeen aloin keskittymään kävelemiseen ja etsimään kehosta hyvää, rauhallista ja lämmintä paikkaa. Tätä toteuttaessani huomasin olevani aina seuraavassa palaverissa levollisempi kuin ennen.

Toinen asia avautui sairastumisen kautta. Sairastin vuonna 2012 pitkän keuhkokuumeen. Kolmen kuukauden sairastamisen loppuvaiheessa kärsin myös kovista selkäkivuista. Yhtenä keinona lievittää selkäkipua kokeilin selkäjoogaa. Aikaisemmin en olisi ikinä lähtenyt moiseen, mutta siinä tilanteessa oli pakko kokeilla jotain erilaista lääkettä omaan kroppaan. Se sai minut pysähtymään uudella tavalla monella tapaa ja kiinnostus mielen johtamiseen lisääntyi.

Nämä kaksi kokemusta jätti kiinnostuksen mindfulnessiin. Luin siitä aina silloin tällöin jotain ja tein harjoituksia silloin tällöin, mutta en saanut kuitenkaan ”jujusta” kiinni. Olin jo pidempään seurannut, että alkaako Oulussa jotain pidempää mindfulness koulutusta. Nyt mindfulness koulutuksen käytyäni olen erittäin kiitollinen itselleni tästä lahjasta, jonka annoin itselleni tämän koulutuksen kautta. Mindfulnessin yhteydessä maininta; tämä voi muuttaa elämäsi, on täysin totta.

Oma arkeni muuttui koulutuksen vaikutuksesta. Alussa harjoitukset tuntuivat työläiltä ja ne tuntuivat suorittamiselta. Nykyään aikaa harjoituksiin löytyy helposti päivittäin. Teen sekä pitkiä että lyhyitä harjoituksia. Polkuni tähän pisteeseen on mennyt omaa mutkaista reittiään tähän hetkeen välillä onnistumisen, välillä epäonnistumisen tunteita tuntien. Prosessi on vaatinut sinnikkyyttä ja tahtoa viedä omaa prosessia eteenpäin.

Nyt olen ilolla viemässä mindfulnessia asiakkaille. Syysloman aikana on ollut hyvää aikaa tuotteistaa palvelut; mindfulness työnhaun tukena sekä mindfulness työelämässä. Hienoa on viedä mindfulnessia asiakkaille, mutta suurin anti mindfulnessissa on ollut ja on itseni äärelle pysähtyminen.