Tämä vuosi on ollut selkeästi vilkkain yrittäjävuosista. Taloustilanteen muutokset heijastelevat myös valmennusrintamalla. Työnohjaukset ovat selkeästi yksi osa-alue, jotka ovat lisääntyneet huomattavasti sekä sotepuolella että muuallakin. Edelleen nautin todella paljon yrittäjyydestä, toisaalta olen hakenut myös uudistumista.

Yksinyrittäjyys tarjoaa vapauden ja itsenäisyyden, mutta myös rajoituksen esimerkiksi yritystoiminnan kasvattamiseen. Olemme virittäneet tiivistä yhteistyötä SolPointin Terhin kanssa. Antoisa yhteistyö on tuonut uusia mahdollisuuksia puolin ja toisin. On hienoa jakaa ajatuksia, luoda uutta ja tehdä ihan oikeaa yhteistyötä toisen yrittäjän kanssa. Saimme mm. kehitettyä kevään aikana yhteistyössä Terhin ja motiMindin Matin ja Ilarin kanssa yhteisen 360 palautekyselyn sekä asiantuntija- että esimiesprofiililla.

Työnohjauskeskusteluissa usein sivutaan kiirettä, omaa jaksamista, ajan hallintaa jne. Näitä samoja asioita olen itsekin miettinyt erityisesti tänä vuonna. Olen huomannut, että esim. useat pitkät reissupäivät verottavat ja palautumisesta tulee huolehtia. Tiukoissa aikatauluissa itse pidin kiinni jämäkästä priorisoinnista. Mielenkiintoisiin projekteihin on helppo uppoutua. Nämä työt ovat vaan niin mielenkiintoisia ja mukavia :). Onneksi mielenkiintoisia ja mukavia asioita on myös työn ulkopuolella. Tähän vuoteen on valitettavasti mahtunut elämään myös vähän isompaa ”möykkelikköä”. On tunnustettava, että ihminen on kokonaisuus ja elämän vuoristorata vaikuttaa omaan energiatasoon. Onneksi näistä möykkeliköistäkin mennään eteenpäin, askel kerrallaan.

Energiatasoa on selkeästi nostanut Haukiputaan yrittäjien kanssa vedetty kuntoprojekti. Se sai palauttamaan mieleen millainen energianlähde liikunta on. Projektin aikana tehtiin alku- ja loppumittaus. Se sai havahtumaan ettei kunnon nostaminen vaati mitään suurta panostusta. Projekti havahdutti myös siihen kuinka äkkiä kunto tippuu ;).

Tänä vuonna tunnistin tarpeen omalle työnohjaukselle. Sain työnohjaajakseni pitkän linjan ammattilaisen Sari Ridellin. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjyydestä ja työnohjaajana toimimisesta. Jo ensimmäisessä työnohjauksessa sain oivalluksen, jota en ilman työnohjaajaa olisi huomannut.

Nyt on energiantankkausten aika lomien muodossa ja sitten taas jatketaan entisellä innolla entisten ja uusien asioiden parissa yksin ja yhteistyössä.

Aurinkoista ja levollista kesää!