Auts, tulee ensimmäisenä mieleen kun katsoo omia blogipäivityksiä. Olen kirjoittanut syksyn aikana muille tekstejä, mutta omat tekstit ovat jääneet paitsioon. Luonnollisesti asiakkaiden tekstit on priorisoitu etusijalle.

Usein vuoden vaihteessa todetaan, että uusi vuosi ja uudet tuulet. Minusta tuntuu hyvälle myös entisten tuulien puhaltaminen työkentällä. Vuoden vaihde tarjoaa mukavasti entisten valmennusten, projektien ja työnohjausten jatkoa ja myös uusien tarinoiden alkamista.

Viime vuotta voisi summata monin osin, mutta tässä kohdin tuntuu jo mielekkäälle alkaa katsoa kohti uutta vaikka viime vuosi oli ihan mahdottoman ihanaa tekemistä. Kolme asiaa, jotka itse aion ottaa paremmin haltuun ensi vuonna ovat blogi, lean ja mindfulness. Leanfilosofiaa toteutamme Innostusvirtaamo-hankkeessa. Jatkuvan parantamisen periaatteet näyttävät tuovan positiivista vaikutusta työhyvinvointiin. Sekä lean että mindfulness kiehtovuudessaan ansaitsevat syvällisempää perehtymistä aiheisiin. Näitä asioita aion erityisesti huomioida ja panostaa näihin, mutta aion myös muistaa viime vuoden onnistumiset ja ilon aiheet.

Joululoman jälkeen oli mukavaa palata töiden pariin. Sain eilen puhelun, jossa tiedusteltiin kiinnostusta siirtyä palkkatyöhön. Huomasin alkavani innostuneena kertomaan soittajalle kuinka rakastan tätä nykyistä työtäni ja kuinka mukavaa tämä on. Totta jokainen sana; olen onnellinen näistä hetkistä, joita saan tehdä tässä työssä. Olen onnekas, koska saan tehdä kutsumukseni mukaista työtä. Toivon voivani pystyä tarjoamaan työtä hakeville ihmisille avaimet ymmärrykseen siitä mikä olisi heidän kutsumuksensa työelämässä. Ymmärryksen lisäksi haluan tarjota vielä työkalut siihen miten kohti kutsumusta edetään innostuneesti ja suunnitelmallisesti kohti maalia.

Olen käyttänyt tekstissä huomaamattani sanoja paitsio, kenttä ja maali. Meneillään olevilla nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskisoilla voi olla vaikutuksensa asiaan. Näillä pelaajilla on selvästi kutsumus tiedossa. Kutsumus on epäilemättä selvillä myös päävalmentaja Jukka Jalosella. Hänen työkalupakissaan on jotain erityistä, koska hän saa koko ajan joukkueen pelaamaan paremmin ja paremmin. Jokaisella meillä on jotain erityistä ja se meidän tulee hyödyntää työnhaussa sekä työelämässä. Joskus tämän erityisyyden löytyminen edellyttää peilausta. Peilinä olemisen tähtihetki on kun huomaa henkilön tunnistavan ja löytävän oman erityisyytensä. Tämä erityisyyden käyttäminen näkyy innostuksena.