Ajelessamme kummipojan Laurin rippijuhliin Vaasaan luin Makke Leppäsen ja Ilona Rauhalan Johda Ihmistä Psykologiaa johtajille kirjaa (2012). Kirjasta löytyy mielenkiintoinen kappale energian johtamisesta. Ajatuksena on, että huippusuoritukset, hyvinvointi ja onnellisuus perustuvat energian johtamiseen.

Kirjassa puhutaan myös coachingista ja valmentavasta psykologiasta. Esimiestyöhön on tullut uusia näkemyksiä urheiluelämästä. Tämän luin todeten, että näinhän se on. Rippijuhlien jälkeen aloin todella miettiä mitä coaching urheilumaailmassa on. Mitä kaikkea työyhteisöihin voisikaan tuoda sieltä?

Kummipoikamme Lauri harrastaa uintia. Hän käy harjoituksissa kahdeksan kertaa viikossa, joista kaksi aamulla ennen kouluun menoa. Juteltiin kuinka hän jaksaa mennä aina aamuharkkoihin. Hän totesi, että joskus väsyttää, mutta koskaan harkat ei ole jääneet väliin. Kysyin miten uinnit ovat menneet, johon Lauri totesi; ihan hyvin. Laurin ihan hyvin tarkoitti sitä, että hän oli uinut ikäkauden Suomen parhaimman ajan 200m vapaauinnissa. Yhtä vaatimattomana hän totesi uineensa rippileirillä Kuortaneella ilman taukoa 10 km. Palkinnoksi hän oli saanut sisulaatikon :).

Paluumatkalla pohdin Laurin sitoutumista uintiin. Mistä tämä nuori mies ammentaa energian kaikkeen tähän? Jokin osuus tähän kaikkeen on varmasti myös Laurin coachilla….. Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten Laurin määrätietoisuus, kunnianhimo, sitoutuminen ja periksiantamattomuus tulee näkymään hänen urallaan. Koulumenestyksessä se näkyy jo. Juuri tätä Laurin innostusta, intohimoa ja luottamusta omaan tekemiseen me tarvitsemme tulevaisuuden työelämässä. Tsemppiä jatkoon Lauri!!!